Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες243793


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 5 guests online

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

Με Τρικαλινούς Μαθηματικούς το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

Από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκε το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) στην πόλη της Καστοριάς, σε συνεργασία με το εκεί τοπικό Παράρτημα.

Σ’ αυτό το συνέδριο, από το νομό μας συμμετείχαν εικοσιπέντε μαθηματικοί που το Θέμα του ήταν: «Η Δύναμη των Μαθηματικών κινητήριος μοχλός της επιστημονικής έρευνας και της εξελικτικής πορείας του πολιτισμού μας». Οι τρεις θεματικοί άξονές του ήταν: α) Η ταυτότητα των μαθηματικών και η πορεία της μαθηματικής επιστήμης, β) Σχέση των μαθηματικών με τις άλλες επιστήμες, (Ιατρική, Βιολογία, Οικονομία, Φυσική, Τεχνολογία, …), γ) Τα μαθηματικά στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και δ) Ο μετασχηματισμός της μαθηματικής γνώσης σε σχολική –πανεπιστημιακή γνώση και η συμβολή των μαθηματικών της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη  και στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας.

Στο συνέδριο αυτό, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ήταν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων Στέλιος Αμπράζης όπως και ο πρώην πρόεδρος Κώστας Βαγενάς ενώ εισηγητές ήταν οι Δημήτρης Θεοχάρης και Ιωάννης Κεφάλας.

Στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΜΕ έλαβαν χώρα πέντε αρκετά ενδιαφέρουσες κεντρικές ομιλίες από τους Καθηγητές: Ι. Αντωνίου, Γ. Τσακλίδης, Γ. Αθανασούλης, Γ. Καλογερόπουλος, Σ. Αυγολούπης. Ακόμη, με βασικούς συμμετέχοντες αρκετούς διακεκριμένους Καθηγητές της χώρας μας έγιναν δύο στρογγυλά τραπέζια που είχαν τίτλους: α) «Τα Μαθηματικά και οι εφαρμογές τους στις άλλες επιστήμες και στην ανάπτυξη», β) «Τα Μαθηματικά στην εκπαίδευση, αναλυτικά προγράμματα, κοινωνική διάσταση».

Οι περίπου εξακόσιοι σύνεδροι που προσήλθαν απ’ όλη τη χώρα στην Καστοριά, είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ώστε να παρακολουθήσουν, όποιες ήθελαν, ανάμεσα σε εκατόν δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Το επόμενο 32ο συνέδριο θα διοργανωθεί στα Χανιά, το Φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς.

DSC_2.jpg tel2015_5.jpg tel2015_9.jpg tel2015_4.jpg tel2015_6.jpg tel2015_2.jpg tel2015_3.jpg DSC_1.jpg tel2015_11.jpg DSC_4.jpg tel2015_8.jpg tel2015_1.jpg tel2015_10.jpg tel2015_7.jpg DSC_3.jpg