Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες243824


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 2 guests online

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ημερίδα ομηλιών-κοπή πίτας 2014

Διοργανώσαμε Μαθηματική ημερίδα και κοπή βασιλόπιτας  στο Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου  διοργανώσαμε μαθηματική ημερίδα με τίτλο «Τα Μαθηματικά στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση». Στην εκδήλωση και στην πόλη μας ήρθαν τρεις προσκεκλημένοι Καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτοί ήταν: ο Χριστόδουλος Αθανασιάδης, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανέπτυξε την ενδιαφέρουσα ομιλία: «Μαθηματικά μοντέλα στην κυματική διάδοση και σκέδαση», ο Θεοδόσης Ζαχαριάδης, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα ομιλίας: «Η σημασία των παραδειγμάτων και των αντιπαραδειγμάτων στη διδασκαλία των Μαθηματικών» και τέλος ο Σταύρος Παπασταυρίδης, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπτύσσοντας την ομιλία: «Ευκλείδης: Κεντρική επιρροή στο δυτικό πολιτισμό». Στον προσφερόμενο χώρο, που ήταν το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα, προσήλθαν περίπου 140 μαθηματικοί, εκπαιδευτικοί αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Ακόμη παρευρέθηκαν τα περισσότερα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του όμορου Παραρτήματος Καρδίτσας αλλά και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Μαγνησίας.

Στην αρχή της εκδήλωσης καλωσόρισε τους καλεσμένους Καθηγητές και το ακροατήριο ο Πρόεδρος, Στέλιος Αμπράζης. Ακόμη ανέφερε: «Με τη σημερινή μας εκδήλωση περνάμε στην τρίτη δεκαετία της λειτουργίας και των δράσεων που αναπτύσσουμε με αποδέκτες τους Μαθηματικούς και εκπαιδευτικούς της περιοχής, τους μαθητές και κατ’ επέκταση – μέσω των οικογενειών τους – σε όλη την τοπική κοινωνία».

Την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας έκανε ο Καθηγητής Σταύρος Παπασταυρίδης.

Χορηγός της ημερίδας ήταν η τρικαλινή εταιρεία «Βασ. Βαρδούλης Α.Ε.»

Στιγμαιότυπα από την ημερίδα στο ακόλουθο βίντεο.

 

DSC_2.jpg DSC_4.jpg DSC_3.jpg tel2015_4.jpg tel2015_6.jpg tel2015_9.jpg tel2015_7.jpg tel2015_8.jpg tel2015_11.jpg tel2015_2.jpg DSC_1.jpg tel2015_1.jpg tel2015_5.jpg tel2015_3.jpg tel2015_10.jpg